Heb jij zin in een uitdaging?

De onderwijsbeurs heeft zijn werkterrein verplaatst van de beursvloer in Eindhoven, Zwolle, Utrecht, Rotterdam naar een online platform: STUDIEKEUZELAB.

In september is het OGZ gestart met een pilot ‘voorlichtingsweek’ en heeft de website Studiekeuzelab gelanceerd. In plaats van voorlichtingsbijeenkomsten op de beurzen, werden in de voorlichtingsweek 50 webinars gehouden. Allerlei zaken over studiekeuze en opleidingen kwamen in deze webinars aan bod. Mijn webinar: 'Vier geheimen over studiekeuze' was daar een van.

Ook zijn de coachgesprekken van de beurs overgenomen, maar dan als online 1-op-1 coaching. 

Ondanks wat kinderziektes voor wat betreft de techniek waren de coaches die in september meededen enthousiast. Ook al waren we vooraf huiverig, deze vorm van speedcoaching bleek heel goed mogelijk. In de voorlichtingsweek zijn er 700 1-op-1 gesprekken gehouden!

De volgende voorlichtingsweek via Studiekeuzelab is van 16 november tot 21 november. Wil je mee doen als studiekeuzecoach? Als je mijn Speedcoaching Studiekeuze Workshop gevolgd hebt dan kan je deelnemen als coach.

Spelregels voor de 1-op-1 coaching zijn:

  • Het gesprek voor de jongere is gratis.
  • De coaches geven vooraf op welke dag(en) zij meedoen. Aanmelden kan bij mij t/m 12 oktober. 
  • Op maandag t/m vrijdag zijn de gesprekken tussen 16.00 uur en 21.00 uur met een uur pauze. Je houdt dan twaalf gesprekken. Op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, ook met een uur pauze. Je houdt dan negen.
  • Pieter en ik leggen op 12 november om 17.30 uur de werkwijze met het systeem van Studiekeuzelab via Zoom uit. Doel is dat jij je effectief met je gesprekken kan bezighouden.
    Zijn er tijdens de voorlichtingsweek vragen: Pieter is online aanwezig voor het direct oplossen van (technische) problemen.
  • Na afloop krijg je als coach de leads van de jongeren die jij gesproken hebt: naam, email, telefoon en opleiding.
  • Je krijgt als coach geen vergoeding voor je inzet. Wel de leads

Bonus: je kan veel oefenen en ervaring opdoen met jongeren en hun keuzevraag. Het online werken kan je ook weer inzetten in je praktijk!

En…samen als coaches aan deze klus werken, jongeren tools geven om een eerste stap te zetten en meer… 

Doe je mee? Geef je dan bij mij op via het formulier, klik op deze link.